FIRST LEGO League (FLL)

De FIRST LEGO League (FLL) daagt kinderen uit om te denken als wetenschappers en technici. Het is een (inter)nationale wedstrijd wedstrijd die gebaseerd is op LEGO en bedoeld voor kinderen van 9 – 14 jaar. De kinderen gaan gezamenlijk een robot bouwen en programmeren (met LEGO Mindstorms). Daarnaast gaan ze samen een praktisch probleem onderzoeken. Het FLL-team van Neobots heet ‘The Electrics’.

 


Video created by FLL-team-member: Ties Vink


FLL-wedstrijden

De FLL draait elk jaar om een ander thema. De teams moeten voor dat thema een probleem uit de praktijk onder de aandacht brengen en er een oplossing voor bedenken. Uiteindelijk gaan ze dit tijdens de finale presenteren.
Voor de finale moeten de FLL-teams een volledig autonome robot ontwerpen, programmeren en bouwen (met Lego Mindstorms). Met deze robot gaan ze missies uitvoeren. De wedstrijden worden gespeeld op een opdrachtenparcours die alles te maken heeft met het seizoensthema. Het parcours is zo ontworpen dat beginnende teams vrij eenvoudig punten kunnen halen. Het is echter (bijna) onmogelijk om alle punten in de wacht te slepen. FLL-Teams zullen dus keuzes moeten maken!

Iets voor jou?

Lijkt het jou leuk om mee te doen in het Neobots FLL-team ‘The Electrics’ en ben je tussen de 9 en 14 jaar? Vul dan het Inschrijfformulier FLL in op onze contactpagina. Stuur het ingevulde formulier naar ons, of geef het af in onze werkplaats. Op zaterdagmiddagen tussen 15.00 en 17.00 uur wordt er door onze FLL-leden gewerkt.

 

Het thema voor komend seizoen 2019/2020 is City Shaper:


Verlanglijstje:

Voor dit seizoen zijn weer een flink aantal hulpmiddelen en bouwmaterialen nodig. Er zijn al aardig wat spullen beschikbaar, maar we zoeken nog:

  • Een aantal gebruikte goed werkende laptops. Er is mooie Lego-Mindstorm-software beschikbaar waarmee de robots aangestuurd kunnen worden. Het zijn geen superzware programma’s, maar een laptop die een beetje up-to-date is, is wel prettig.

Het thema van 2018/2019 was Ruimtevaart: