FIRST LEGO League (FLL)

FLL is een internationale wedstrijd gebaseerd op LEGO voor leerlingen van 9 t/m 14 jaar, die wordt georganiseerd door FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology). In de Benelux wordt de FLL gecoördineerd door Stichting Techniekpromotie. In het seizoen 2016/2017 deden meer dan 28.000 teams van kinderen in de leeftijd van 9 tot 15 jaar, uit meer dan 70 landen mee aan de First Lego League wedstrijden. In Nederland en België is de maximumleeftijd 14 jaar.


video created by FLL-team-member: Ties Vink


 Iets voor jou?

Lijkt het jou leuk om mee te doen in een FLL-team en ben je tussen de 9 en 14 jaar? Vul dan het Inschrijfformulier FLL in dat te vinden is op onze contactpagina. Stuur het ingevulde formulier naar ons, of geef het af in onze werkplaats. Op zaterdagmiddagen tussen 15.00 en 17.00 uur wordt er door onze FLL-leden gewerkt. Het thema voor komend seizoen 2019/2020 is City Shaper:


Het thema van 2018/2019 was Ruimtevaart:

FLL-Wedstrijden

Bij de FLL-wedstrijden moeten de deelnemende teams een volledig autonome robot ontwerpen, programmeren en bouwen. Daarbij maken ze gebruik van het LEGO MINDSTORMS® systeem. De robot mag alleen geprogrammeerd worden met LEGO MINDSTORMS RCX, NXT, EV3 of RoboLab software (elke versie is toegestaan). Andere software is niet toegestaan. Patches, add-ons en nieuwe versies van de toegestane software van de makers (LEGO en National Instruments) zijn toegestaan. Tool kits, inclusief de LabVIEW tool kit, mogen niet gebruikt worden. Met deze robot moet tijdens de finaledagen wedstrijden worden gespeeld op een opdrachtenparcours, waarbij punten te verdienen zijn. Het parcours is zo ontworpen dat beginnende teams vrij eenvoudig punten kunnen halen. Voor gevorderde teams is het echter (bijna) onmogelijk om alle punten in de wacht te slepen. Tijdens de wedstrijden moet de robot vaak voorwerpen verplaatsen, ophalen of wegbrengen. De robot moet starten in de basis. De robot mag alleen worden aangeraakt binnen de basis. Buiten de basis moet de robot autonoom zijn werk doen. (bron: Wikipedia)


Voor dit seizoen zijn weer een flink aantal hulpmiddelen en bouwmaterialen nodig, er zijn al aardig wat spullen beschikbaar om te gaan bouwen. We zoeken nog:

Verlanglijstje:

  • Een aantal gebruikte goed werkende laptops. Er is mooie  Lego-Mindstorm-software beschikbaar waarmee de robots aangestuurd kunnen worden. Het zijn geen superzware programma’s, maar een beetje up-to-date laptop is wel prettig.