Je hebt het misschien wel in de MooiRooi gelezen, in april begint er een proef op de milieustraat (Drive-thru proef op milieustraat). Er komt dan een nieuwe route en meer mogelijkheden om de herbruikbare spullen in te leveren. Aangezien we met de Neobots-werkplaats hier bijna letterlijk bovenop zitten is er op basis van deze proefopstellingen een FLL-veld gemaakt.

Hieronder een model van het veld dat je via de AR-knop, rechts boven, op een tafel kunt plaatsen.


Een milieustraat bestaat eigenlijk uit allemaal parkeervakken voor verschillende soorten containers. Er is container voor papier, ijzer, matrassen en bijvoorbeeld ook kunststof tuinmeubelen. Download voor de 3D milieustraat met bakken de onderstaande .reality file, (alleen te gebruiken voor iOS !) . //www.neobots.nl/milieustraat/FLLveldlego.reality


Er is een boekje gemaakt met een hoop inspiratie met dingen die je kunt bouwen, die is via onderstaande link te downloaden. Uiteraard kun je zelf ook dingen bedenken die je gaaf zou vinden op de milieustraat.

Pdf Kick-off met inspiratie voor missies en bouwwerken >>

Uiteraard gaat we ter inspiratie ook regelmatig een kijkje nemen op de echte milieustraat.


Naast de EV3’s kunnen we ook de nieuwe generatie Spike controlers, servo’s en sensors gebruiken. Wat kun je bouwen met een kleurensensor, afstandssensor of geluidssensor? Best gave dingen:


Uitleg voor bouwprojecten >>