Is er een leeftijdsindeling ?

Nee, bij Lego Masters heb je kunnen zien dat je nooit te oud bent om met Lego te spelen. De jury kijkt vooral naar creativiteit in combinatie met gebruikte techniek. Dus een super creatief idee dat wat minder technisch is uitgewerkt maakt misschien wel meer kans dan een “high-tech” robot die eigenlijk niks origineels kan :-).

Mag je met meerdere personen aan de robot werken?

Jazeker, zolang je uiteraard de Corona richtlijnen maar in acht neemt. Dus binnen een huishouden is samenwerking zo-wie-zo mogelijk. Het idee voor deze wedstrijd is mede ontstaan omdat we nu helaas niet in teams in onze werkplaats aan de slag kunnen. Dus vooral thuis aan het klussen zijn.

Moet de robot gemaakt zijn van Lego?

Nee, zeker niet, hoewel het Lego Mindstorm systeem bij uitstek geschikt is om robots aan te sturen (we gebruiken dit bij de FLL ook) kun je ook allerlei andere materialen en systemen gebruiken. Het FTC-team bouwt hun robots met behulp van metalen systemen, 3D-printers, servo’s, smartphone’s en playstation-controlers. Restmateriaal kan ook, je staat er van te kijken wat je vaak in de schuur of op zolder kunt vinden. Deze robot kan zich in rondjes voortsleuren 🙂


Heb je andere vragen, mail even naar info@neobots.nl .


Jurypagina >>