FIRST LEGO League (FLL)

De FIRST LEGO League (FLL) daagt kinderen uit om te denken als wetenschappers en technici. Het is een (inter)nationale wedstrijd wedstrijd die gebaseerd is op LEGO en bedoeld voor kinderen van 9 – 14 jaar. De kinderen gaan gezamenlijk een robot bouwen en programmeren (met LEGO Mindstorms). Daarnaast gaan ze samen een praktisch probleem onderzoeken. Het FLL-team van Neobots heeft haar naam veranderd van ‘The Electrics’, naar ‘FLL Neobots’.

Start seizoen 2020-2021

Thema:

Replay

Regiofinale:

9 januari 2021 

Kijkavond geïntereseerden en lancering Neocache:

Vrijdag 11 december van 19:00 uur tot 20:00 uur

Logo Neocache:

FLL Neobots maken windmolens

In februari zijn de FLL-kinderen van de Neobots aan de slag gegaan met het maken van windmolens. De puntentelling gaf aan dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Het team van Lars, Jaap, Duco en Ties won met een verschil van maar 5 punten van het team van Stijn, Niels en Rens.
Tijdens de start werd gezamenlijk besloten aan welke criteria de windmolens moesten voldoen en naar welke onderdelen door de jury gekeken werd. De twee teams gingen daarna aan het werk. Er
werden werkplannen gemaakt en op internet werd informatie opgezocht. Tijdens het bouwen ontstonden de ideeën pas echt. Al snel wilden de kinderen aan de slag met het programmeren van de wieken. En dit lukte! Aan het einde van de twee middagen werden de molens aan de jury
gepresenteerd. Het technische snufje (het langzamer en sneller laten draaien van de wieken) gaf voor de jury de uiteindelijke doorslag om de winst aan het winnende team te geven.

Toen we aan het oefenen waren deed de robot het goed……..

Impressie van de FLL- regio finale van 7 dec 2019 Dynamo Eindhoven


Impressie van het de FLL regiofinale 2018

Video’s created by FLL-team-member: Ties Vink


FLL-wedstrijden

De FLL draait elk jaar om een ander thema. De teams moeten voor dat thema een probleem uit de praktijk onder de aandacht brengen en er een oplossing voor bedenken. Uiteindelijk gaan ze dit tijdens de finale presenteren.
Voor de finale moeten de FLL-teams een volledig autonome robot ontwerpen, programmeren en bouwen (met Lego Mindstorms). Met deze robot gaan ze missies uitvoeren. De wedstrijden worden gespeeld op een opdrachtenparcours die alles te maken heeft met het seizoensthema. Het parcours is zo ontworpen dat beginnende teams vrij eenvoudig punten kunnen halen. Het is echter (bijna) onmogelijk om alle punten in de wacht te slepen. FLL-Teams zullen dus keuzes moeten maken!

Iets voor jou?

Lijkt het jou leuk om mee te doen in het Neobots FLL-team en ben je tussen de 9 en 14 jaar? Vul dan het Inschrijfformulier FLL in op onze contactpagina en stuur ons het ingevulde formulier.

Het thema voor 2019/2020 was City Shaper:


Verlanglijstje:

Voor dit seizoen zijn weer een flink aantal hulpmiddelen en bouwmaterialen nodig. Er zijn al aardig wat spullen beschikbaar, maar we zoeken nog:

  • Een aantal gebruikte goed werkende laptops. Er is mooie Lego-Mindstorm-software beschikbaar waarmee de robots aangestuurd kunnen worden. Het zijn geen superzware programma’s, maar een laptop die een beetje up-to-date is, is wel prettig.

Het thema van 2018/2019 was Ruimtevaart: