FIRST Tech Challenge (FTC)

De FTC is bedoeld voor jongeren vanaf +/-14 jaar. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen en programmeren van hun robots. Ook beschrijven ze zelf in een ‘notebook’ het ontwikkelproces van de eigen robot. Het doel van FTC is om meer jongeren op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met spannende kant van technologie en wetenschap.


Het thema voor het seizoen 2021/2022De opdracht voor het seizoen 2020/2021:FTC-scrimmage

Een scrimmage is een oefenwedstrijd ter voorbereiding op het grote werk. Bij een scrimmage ontmoeten de teams elkaar, kunnen van elkaar leren en kijken hoe hun robot ervoor staat ten opzichte van de concurrentie. Jaarlijks worden er allerlei scrimmages georganiseerd. De teamleden kunnen dan uitgebreid de robot testen. De robotkit is van jaar tot jaar herbruikbaar en wordt geprogrammeerd met behulp van Java of de MIT App Inventor. Teams, inclusief coaches, mentoren en vrijwilligers, moeten strategieën ontwikkelen en robots bouwen op basis van degelijke technische principes. Er worden prijzen uitgereikt voor de competitie en voor community-outreach en ontwerp.

Iets voor jou?

Lijkt het jou leuk om mee te doen in ons FTC-team en ben je 14 jaar of ouder? Kijk dan op onze contactpagina en mail ons het ingevulde FTC-inschrijfformulier.