FTC-robotwedstrijd bij Neovito

Zaterdag 12 mei vindt er bij Neovito een scrimmage plaats voor de First Tech Challenge (FTC). Tijdens deze oefenwedstrijd zullen zo’n 10 FTC-teams met elkaar de strijd aangaan (om zo veel mogelijk punten te behalen) met hun zelfgebouwde robots. De beide Rooise teams, Centurion en FTC-Units, kunnen voor deze thuiswedstrijd wel wat aanmoediging gebruiken. Zij hopen dan ook op veel publiek!

De scrimmage bij Neovito dient ter voorbereiding op het grote werk. Op 15 en 16 juni doen Centurion en FTC-Units namelijk mee met de FTC Dutch Open in Delft. Voor die wedstrijd hebben beide teams een eigen robot ontworpen, gebouwd en geprogrammeerd. Daar zijn ze de afgelopen maanden behoorlijk druk mee bezig geweest.

Het First-project  is onder de hoede van Mariendael van start gegaan. De teams zijn onlangs echter verhuisd naar een prachtige nieuwe locatie en sindsdien komen ze elke zaterdag bij elkaar in de werkplaats van Neovito. Ook het First Lego League (FLL)-team kan daar straks terecht als voor hen het seizoen weer begint. Om de continuïteit van het project te waarborgen, hebben een aantal enthousiastelingen daarnaast de handen ineengeslagen. Zij zijn druk bezig om de stichting Neobots op te richten, waarmee zij kinderen uit de regio Meierijstad willen ondersteunen bij het ontwikkelen van 21ste-eeuwse vaardigheden. “Techniek wordt in de toekomst alleen maar belangrijker, dus het zou mooi zijn als we in Meierijstad de jeugd uitgebreid de kans kunnen bieden om daarmee in aanraking te komen”, aldus mede-initiatiefnemer Gijs van der Wilt.

De scrimmage (wedstrijd) bij Neovito is het eerste evenement dat wordt verzorgd door de stichting Neobots i.o. Ben je benieuwd welke robots onze FTC-teams hebben gebouwd en wil je weleens zien hoe ze zich houden in de strijd met andere FTC-robots? Kom dan zaterdag 12 mei kijken bij Neovito aan de Eversestraat 11 in Sint-Oedenrode. Vanaf 12.00 uur stromen alle teams binnen en om 13.00 uur gaan we van start. De strijd gaat door tot ongeveer 16.00 uur.