Gemeente Meierijstad wil inwoners stimuleren om met nieuwe innovatieve ideeën en initiatieven aan de slag te gaan. Om daarvoor ruimte te bieden heeft de gemeente het Burgerinnovatiefonds in het leven geroepen. De eerste ondersteuning vanuit dit fonds is inmiddels toegekend aan de Stichting Neobots, mede dankzij buurtadviseur Nadina Hamzic-Ibrahimovic.

“Nadat we de aanvraag bij de gemeente indienden, kwamen we al snel met Nadina in contact. Ze is uitgebreid in onze werkplaats komen kijken en was direct enthousiast. Dat geeft een burger moed”, geeft een van de bestuursleden aan. De stichting Neobots heeft als doel om kinderen uit de regio Meierijstad te ondersteunen bij het ontwikkelen van hun ‘21ste eeuwse vaardigheden’ (vaardigheden op het gebied van: techniek, samenwerken, presenteren, organiseren en plannen). De jongeren van Neobots komen wekelijks in teamverband bij elkaar om robots te ontwikkelen en te bouwen. Buurtadviseur Nadina vond het een prachtig initiatief. Mede dankzij haar heeft de gemeente uiteindelijk toegekend vanuit het Burgerinnovatiefonds.

De stichting Neobots is superblij me deze toekenning. Dankzij de ondersteuning vanuit het Burgerinnovatiefonds kunnen o.a. materialen en gereedschap worden aangeschaft voor het bouwen van de robots. De stichting is vorig jaar in het leven geroepen en zoekt nu alle mogelijkheden op om het netwerk uit te breiden. Ben je benieuwd naar de bezigheden van de stichting? Kijk dan eens op www.neobots.nl en kom eens langs. Op zaterdagmiddag is de jeugd aan het werk in de werkplaats van neovito.

Gemeente Meierijstad steunt stichting Neobots met Burgerinnovatiefonds