Zaterdag 1 december vond de First Lego League (FLL)-wedstrijd plaats in het gebouw van Dynamo, middenin Eindhoven. Ook het Rooise robot-team The Electrics, streed mee.

Ruim 30 teams streden voor allerlei prijzen en voor een plek in de Benelux Finale. The Electrics, met Tim, Stan, Sito, Kai, Rick, Lars en Ties, zijn geëindigd op een uitstekende 15e plaats. Ze kregen drie keer de kans om in 2,5 minuut zoveel mogelijk punten te behalen. Met een zelfgebouwde robot moesten ze zoveel mogelijk opdrachten uitvoeren. Ze hebben hiervoor drie maanden voorbereidingstijd gehad.

Vooral de technische jury was erg enthousiast over The Electrics. Ze hebben heel goed samengewerkt. Iedereen deed datgene waar hij goed in was en ze hadden voor heel veel missies, hele goede en slimme oplossingen. Ook de presentatie ging goed.

Voor de FLL is de strijd nu even gestreden, maar The Electrics blijft op zoek naar nieuwe teamleden. Ben je tussen de 9 en 14 jaar en vind je het leuk om te programmeren en met techniek bezig te zijn? Kijk dan op onze contactpagina en stuur ons het ingevulde inschrijfformulier.

Jury enthousiast over FLL-team The electrics