Zaterdag 12 september werd eindelijk het startsein gegeven van het nieuwe First Tech Challenge (FTC)-seizoen. Dit keer verzamelde het FTC-team van Neobots zich in de eigen werkplaats voor de digitale onthulling van de nieuwe strijd. Twee dingen werden al snel duidelijk: Ten eerste wordt het weer een geweldig leuke uitdaging. Ten tweede mag FTCunits weer een ingenieuze robot ontwerpen, bouwen en programmeren en daar kunnen ze extra hulp goed voor gebruiken!

FTC 2020-2021: It’s time to be game changers

Het thema van dit wedstrijdseizoen draait om sport en spel, maar dan in een nieuw jasje. ‘It’s time to be GAME CHANGERS’ Dat is het ultieme doel. Voor deze nieuwe wedstrijd moet de robot niet alleen ringen kunnen verzamelen en afleveren, maar ook goed op doel kunnen schieten. Interesse gewekt? Bekijk dan alvast eens het filmpje met de opdracht voor het seizoen 2020/2021.

FTCunits staat voor de uitdaging om een robot te ontwerpen, waarmee ze in de wedstrijd uiteindelijk goed scoren. Nu de wedstrijd bekend is, gaan de hersenspinsels draaien en wordt er volop nagedacht over alle technische mogelijkheden en dilemma’s.

Bij deze dus een oproep aan alle jongeren vanaf 14 jaar: Heb je feeling met techniek, kun je goed programmeren, of ben je goed in het oplossen van missies? Bekijk dan deze site en kom zaterdagmiddag tussen 13.30 en 15.30 uur eens kijken in onze werkplaats.

Neobots zoekt FTC-robotbouwers en -programmeurs!