FLL Neobots wint Dynamo Jeugdprijs

Op zaterdag 13 maart hebben de leden van de FLL Neobots, online, meegedaan aan de grote wedstrijd van de First Lego League. En met resultaat: ze hebben de Dynamo Jeugdprijs gewonnen!

De afgelopen maanden hebben zij hard gewerkt aan het innovatieproject (Neocache; een ‘Lego-speurtocht’ langs bekende Rooise plekjes) en het programmeren van de robots. Door de omstandigheden rondom Covid 19 was het niet altijd mogelijk om fysiek bij elkaar te komen. Toch is het hen gelukt om de jury een goede presentatie te geven en hiermee zelfs één van de prijzen in de wacht te slepen.

Er moest flink wat getest worden om de robot de verschillende missies feilloos te laten uitvoeren.

Er moesten allerlei filmpjes opgenomen worden waarin het project en de robotwedstrijden te zien waren. Tijdens het online jurymoment moesten de leden hierover allerlei vragen beantwoorden. Uiteindelijk was de jury te spreken over hun doorzettingsvermogen, de goede samenwerking en het maken van een goede basisrobot. Het team krijgt nog een mooie Legobeker. Deze prijs zal uiteraard een mooi plaatsje in de werkplaats krijgen.

De presentatie voor de jury ging fantastisch, overtuigende uitleg van hoe de problemen aangepakt werden.

De komende maanden zullen de leden niet stil zitten. Zij gaan namelijk weer aan de slag met een hun Lego robots binnen het nieuwe thema ‘Drive Thru milieustraat’. Deze zal binnenkort ook in het echt naast de Neobots werkplaats ontstaan. We zijn benieuwd wat onze ‘slimme koppies’ van de FLL Neobots weer gaan bedenken. Daar is op deze pagina meer over lezen >>